Wat is The Living MuseumNL?

The Living Museum is een Stichting zonder winstoogmerk. Het is een Outsider Art Programma en geen dagbesteding. Het is een plek waar niet beoordeeld en geoordeeld wordt. Iedereen is er welkom. Er zijn geen regels. Die regels maken de mensen die gebruik maken van de ruimten zelf. Problemen los je met elkaar op. En als er dan toch ingewikkelde knopen doorgehakt moeten worden, dan wil het Bestuur dat best doen, maar in principe is het een Consumer Run Project. Iedereen is er gelijk.

Iedereen die tot op heden bij ons binnen is gelopen en aan het werk is gegaan roemt de ruimte en de sfeer in het centrum. Je voelt je er fijn. En mensen maken er prachtige kunst.

Niemand verdient er geld. We bestaan omdat anderen ons geld en middelen gunnen. En dat wordt meteen in het centrum geïnvesteerd. De mensen die er werken doen dat op vrijwillige basis, ook Rokus Loopik. We werken er aan het waarmaken van een droom. We werken er aan Herstel. We reframen er psychiatrische terminologie en zogenaamde handicaps.

Alle giften zijn welkom.

Fundraisers helpen ons om geld en middelen te verwerven. Dat kan beter en we hebben ons bestaan voor het volgende jaar nog niet veiliggesteld. Daar wordt hard aan gewerkt. We geven nooit op. We nemen welbewust risico’s. Omdat die opstelling past in de tijdgeest. Omdat we geloven in alternative currency.

Wie is initiatiefnemer Rokus Loopik?

Mental Health Whisperer, Ontdekkingsreiziger in behandelmethoden, Culture Broker,  Feel Good Columnist, Trainer/Coach van Evidence Based Practise (ACT/CTI/Bemoeizorg/Housing First/Solution Focus Trainer/LEAP/WRAP/Mental Health Peer (Program) Supporter) en Initiator voor- en van innovatieve en productieve processen in de GGz. Moderator en Motivational Speaker.

 

Voor meer informatie over mijn werkzaamheden bezoek mijn website www.rokusloopik.com 

Rokus Loopik gelooft in herstel