The Living Museum in Motion

Op 1 februari 2016 (en niet op 25 januari 2016!) organiseren Rokus Loopik en Usha Goedkoop een speciale filmavond in the Living Museum in Bennebroek. In onze grote expositieruimte tonen wij u twee bijzondere films over the Living Museum in Queens, New York. The Living Museum in New York bestaat al 30 jaar en werd opgericht door Janos Marton.

Rokus Loopik bezoekt de Living Museum in New York sinds 10 jaar en neemt de groepen die zich inschrijven voor zijn Learning Experiences mee naar dit bijzondere project op het terrein van het Creedmore Hospital in Queens, New York. Vanuit Manhattan kost het enige tijd om er te komen, maar de bezoeken zijn zeer de moeite waard. Eenmaal binnen wil je er nooit meer weg. Omwille van de oogverblindende kunst, de wijze lessen van Janos en de Paradijsvogels die er bijzondere kunst maken.

Rokus Loopik startte zijn Living Museum in het jaar 2015 op het terrein van GGZinGeest in Bennebroek.

Welke films gaat u op 1 februari 2016 zien?

Jessica Yu maakte in 1998 een indrukwekkende documentaire over the Living Museum en de kunstenaars die er werken. Het geeft een indrukwekkend beeld van de wijze waarop kunstwerken tot stand komen en de film vertelt het verhaal van de mensen die er werken. Over hoe zij van een ‘psychiatrische handicap’ hun talent en kracht gemaakt hebben.

Michael Gitlin maakte in 2015 de film “That which is possible”. Het is net als de film van Jessica Yu een indrukwekkend document over de mensen die in the Living Museum werken en dat alles op zeer artistieke wijze gefilmd. Beide films zijn een ‘must see’ als je van kunst houdt en de Paradijsvogels die wonen en werken binnen de Geestelijke Gezondheidszorg.

Entree voor deze filmavond is €2.50. Graag opgeven via rokus@icloud.com. Voor deze avond kunnen zich maximaal 48 mensen inschrijven. Alle opbrengsten vloeien naar de kas van deze Stichting en worden aangewend voor het aankopen van materiaal.

De voorstelling begint om 19 uur. Op deze avond is er tevens een mogelijkheid tot het stellen van vragen aan Janos Marton en Michael Gitlin via een SKYPE-verbinding met New York.

Rokus Loopik en Usha Goedkoop zijn beide als vrijwilliger verbonden aan the Living Museum in Bennebroek.