Shared Reading Nederland @ The Living Museum

Shared Reading

In 2015 zat ik in London twee keer aan bij een Reader Shared Reading Group, in twee verschillende wijken. Net als bij Housing First, in 2002, was ik meteen gegrepen door deze slimme, innovatieve, effectieve en vooral goedkope Herstelmethodiek. Het was chemie tussen 20 mensen, die samen een boek lazen, in een bibliotheek en een lunchroom. Zo simpel is dat.

Jane Davis

Ik had er weinig bedenktijd voor nodig. Jane Davis sprak op mijn 3e Meet the Xperts Festival in 2015 in Haarlem en ze stal de harten van de toehoorders en de show.

Shared Reading is the New Recovery

In 2016 volgde ik hun 3-daagse training in Liverpool. De stad waar ik als kleine jongen enige jaren heb gewoond. Een trip down memory lane en niet alleen omdat The Beatles hier begonnen zijn met het veroveren van de wereld. Jane Davis heeft trouwens eenzelfde missie.

En ik nu ook

Ik heb de training met goed gevolg afgerond. Dus. Jij kunt een Shared Reading Groep volgen in Nederland, in the Living Museum in Bennebroek. Onder mijn, nu ook bezielende leiding. Want Shared Reading is the New Recovery. Slechts zelden ben ik zo’n slimme, creatieve en goedkope manier tegengekomen om communities te bouwen en mensen ‘met lived experience’ een kans te bieden boven hun diagnose uit te stijgen en een leven temidden van anderen op te bouwen en/of te heroveren.

Inmiddels draai ik al een jaar lang een vaste groep Shared Readers in the Living Museum in Bennebroek. Het zijn memorabele avonden waarbij we elkaar de liefde voor lezen weer aanleren of teruggeven en daarnaast werken we lezenderwijs aan herstel. Het zijn memorabele avonden. 

Als je belangstelling hebt en behoefte aan meer informatie, of als jij jezelf wilt inschrijven voor de Shared Reading Groep in Nederland, stuur mij een email of bel: rokus@icloud.com / 0681420615

De totale kosten voor deelname aan alle 4 eerste, wekelijkse bijeenkomsten (10-12uur) bedragen €0,00 per persoon, koffie, thee en koekjes included. 

En, dan kun je meteen een bezoek brengen aan the Living Museum. Een plek waar je niet meer weg wilt, als je er eenmaal bent. Je bent er dan toch.