Dit is Margo


Margo is de eerste kunstenaar die je tegenkomt als je the Living Museum inloopt. 

En niet de minste.

Haar kunst is uiteenlopend, divers, veelzijdig, niet voorspelbaar en ongelooflijk kleurrijk.

Margo, die houdt alles in de gaten. Dat kan ook niet anders als je dicht bij de voordeur zit. 

Vergeten bestaat niet in haar vocabulaire. Zij is dan ook onze ‘agenda’.

Omdat haar hoofd nooit stilstaat. 

Ze heeft ‘stormen’ overwonnen en weet ook hoe zij elke nieuwe storm gewoon het hoofd gaat bieden. Ik heb zelden iemand met zoveel innerlijke kracht ontmoet. 

Niemand is onmisbaar, maar Margo komt aardig in de buurt. Ze is een uitzondering op die regel. 

Bijzondere Kunst komt vaak voort uit een leven dat niet altijd marcheert zoals je dat zou willen. 

Margo kan je precies vertellen hoe je dat doet. 

Zondag is ze aanwezig, op onze Open Dag in the Living Museum. In de eerste studio aan je linkerhand. 

Elke wijk verdient een Living Museum. Voor de Margo’s van deze Wereld. Voor een Wereld die werkt voor Iedereen.

Doneer, Deel, Help ons the Living Museum de komende jaren open te houden.

Doneren kan via:

https://voorjebuurt.nl/nl/projects/thelivingmuseum

We zijn je eeuwig dankbaar.

Margo van Strijp en Rokus Loopik!

Dit is Ingrid

This is Ingrid. An artist from the Living Museum Bennebroek. 

She has been with us from the start, in 2015. 

She did not become another person, but there is a significant difference in her state of mind and appearance compared to the moment she first walked into the Living Museum. 

To be more specific, up to three years ago, she had never painted before. 

And look at her now. 

She has become an important ambassador for our initiative. She steels peoples hearts with and by speaking in public and creating beautiful art. On the 29th of March she will speak in front of an audience of at least 188 people at the conclusion of the Week of Psychiatry, in Utrecht. 

She paints whole heartedly and with an admirable intensity. You can feel her paintings. 

She is a bright shining light in the crowd. 

She is ART. 

Every neighborhood deserves a Living Museum. For the Ingrid’s of this World. For a World that works for Everybody. Everything to keep our doors in Bennebroek open for the coming years!

Donate, Share, Every EURO Counts! 

The Living Museum en Voor je Buurt

Ingrid Zeegers en Rokus Loopik!

Daniel en zijn Talent

Dit is Daniel. Kunstenaar van the Living Museum. Van het eerste uur.

Daniel beschikt over een uitzonderlijk talent. Hij is er niet voor opgeleid, maar hij maakt tekeningen alsof het nagelnieuwe en wonderschone foto’s zijn. Zichzelf geleerd, autodidact.

Als hij weer een nieuwe tekening gemaakt heeft, dan vraagt hij belangstellend of ik het ‘mooi’ vind. En dan val ik bijna flauw van verwondering.

Had ik maar 1 zo’n hand en potlood! 

Wij hebben regelmatig betekenisvolle gesprekken. Gesprekken die gaan over hoe wij onze plek in de wereld kunnen vinden. Een zoektocht naar onze talenten.

Dat vindt hij wel eens vermoeiend, maar geen reden om te stoppen met zoeken en kunst maken.

The Living Museum Bennebroek helpt hem bij die zoektocht.
Help ons the Living Museum de komende jaren open te houden. Wij hebben elke euro hard nodig. Omdat we net als Daniel graag onafhankelijk en niet afhankelijk willen zijn.

Dat maakt het zoeken naar wie je echt bent een stuk makkelijker en aangenamer.

Elke wijk een Living Museum. Voor de Daniel’s van deze Wereld. Een Wereld die werkt voor Iedereen. 

Doneer, ruimhartig, via

https://voorjebuurt.nl/nl/projects/thelivingmuseum

We zijn je eeuwig dankbaar.

Daniel Wulff Petersen en Rokus Loopik

Open Dag, 24 februari 2019!

Komende zondag, 24 februari 2019, is er weer een Open Dag in the Living Museum! Ook zal er weer ‘live’ muziek gemaakt worden. Echt een dag om jezelf wat inspiratie te geven. Wat doe je anders dan een beetje rondlummelen en wachten op de uitslag van PSV-Feijenoord? Verpoos je tijd aangenaam en doe energie op voor de volgende (werk)week! Come and see the Living Museum!

The Living Museum for Dummies, the do’s and don’ts

The Living Museum is an Artist Community. You will be able to find Living Museums all over the World. Seoul, New York, Wiel, Eindhoven, Stord, Bennebroek, Tilburg, Germany, Helmond, Barcelona and Toulon. Many more people, cities are finding buildings and developing plans to open up a Living Museum. It saves life’s. It’s the clever thing to do. 

If you would like to know what a Living Museum is all about and you want to know how to do it, check this E-book:

Meet the Experts 2018

In de week van 16 tot 22 December is the Living Museum op verschillende dagen het toneel voor de 6e versie van Meet the Xperts. Dit jaar fietsen we het iets anders aan. Mike Lesser, Eva Dech, Jonathan Edwards, Rich Pulice, Sara Goodman en Daniel Mackler komen naar Nederland voor het geven van workshops en masterclasses. Verschillende sponsoren hebben dat mogelijk gemaakt: het Leger des Heils NH, het Leger des Heils Amsterdam, HVO/Querido, Traverse Tilburg, SMO Traverse Breda en Astare Utrecht. Wij zijn daar dankbaar voor! 

Wellicht is het mogelijk om op sommige van die dagen aanwezig te zijn. De sponsoren en de mensen die bij die organisaties werken hebben vanzelfsprekend voorrang, maar als jij een onbedwingbare drang hebt om zo’n dag of middag mee te maken en je hebt een smalle beurs, stuur mij dan een email en ik kijk wat ik voor je kan doen: rokus@icloud.com. 

Wij hebben er zin in. Morgen komen de eerste Amerikaanse vrienden al aan. Zo ongeveer als ik vanuit Gothenburg aankom op Schiphol! 

Op maandag zijn er nog plekken vrij bij een workshop van Sara Goodman en Jonathan Edwards.

Op vrijdag sluiten we de week af met een Round Up Day met alle Amerikanen. 

In principe zijn mensen daarvoor uitgenodigd, maar als je het leuk vindt om daarbij aanwezig te zijn, stuur een email en ik zie wat ik voor je kan betekenen. 

Woensdag is er bijvoorbeeld de hele dag een programma in the Living Museum met Daniel Mackler, gesponsord door Astare. Mensen van GGZE en GGZ NHN zijn daarvoor uitgenodigd, maar er zijn plekken vrij. Laat mij weten of je aanwezig wilt zijn en we gaan uitzonderingen maken. Check it out!

 

 

The Living Museum………..

Het is een droom

Om ook in Amsterdam een Living Museum te starten. Verschillende partijen hebben daarvoor belangstelling getoond. En dat is prachtig.

Ook in Breda, Groningen en in 3 steden

In Noorwegen gloren nieuwe Living Museums aan de horizon. 

The Living Museum

Is, zoals je dat in het Engels zegt: ‘An Open Source’. Iedereen kan er 1 beginnen. Vind een gebouw, zet de deur open en laat mensen naar binnen die op zoek zijn naar een plek waar ze volledig zichzelf kunnen zijn. Met labels, of zonder labels.

Gebruik de naam

En zet er gewoon de naam van de stad waar je de deur openzet of jouw organisatie achter. A Living Museum a day, keeps the doctor away. 

Op 24 juni 2018 en 22 juli 2018

Zijn er weer Open Dagen in the Living Museum Bennebroek. Kom eens langs en steek je licht op. Het gaat je niet teleurstellen.

Kunst is Helend

 

 

 

 

 

Dans en Beleving

Dans en Beleving

Zondag 11 maart organiseert The Living Museum een bijzondere bijeenkomst met als onderwerp ‘dans en beleving’. Tijdens deze bijeenkomst zal de danseres Hilde Elbers haar voorstelling ‘A Manual for Walking’ uitvoeren, en gaat dansonderzoeker Bram Vreeswijk na de voorstelling met u in gesprek over uw beleving van deze voorstelling. Ook zal Bram Vreeswijk voor de voorstelling een inleiding geven over de lichamelijke ervaring van dans, bij zowel dansers als publiek, en iets vertellen over het werk van Hilde Elbers.

‘A Manual for Walking’ is een prachtige voorstelling over kwetsbaarheid, contact, kracht, crisis, en de druk die je als mens kunt voelen om in deze wereld mee te komen.

zondag 11 maart 15.00-17.00

entree: 5,- (als dit teveel voor u is, is de entree gratis)

The Living Museum Rijksstraatweg 113 2121 AD Bennebroek 023-5832469

met dank aan: DansBrabant

Filmvoorstelling “Crazywise” op 27 september om 19 uur!

Voor wie het was vergeten.

A.s. woensdag, Crazywise en een prachtige muzikale verrassing! (uit Manchester), om 19 uur, in the Living Museum.

Mij maat, Harry Gras, sprak de maker van deze film afgelopen weekeinde in Leuven, België. Hij raakte er niet over uitgesproken, aan de telefoon. Over Phil en over de film.

Kom verdorie nou woensdag gewoon naar the Living Museum. Het wordt echt bijzonder.

Toch Luc Schoot?!

De toegang is gratis. Koffie en thee ook!

Anti-Stigma-Café-Jeroen-Kloet

Ik ben blij.

Ik kreeg net te horen dat het Anti-Stigma-Café van Jeroen Kloetin november naar the Living Museum komt, dat in combinatie met een voorstelling van Mirjam Giphart en een one-woman-act van Chris Nijboer en de participatie van onze kunstenaars en vrijwilligers.

Het is een voorrecht om als ‘ondernemer’ events van deze omvang vooruit te mogen plannen. Veel mooier wordt het niet als ZZP’er en Vrijwilliger. Een datum volgt snel. Ik spreek de hoop uit dat ‘jullie’ allemaal komen.

Ja, ook de mensen uit mijn vriendenkring. De mensen van GGZinGeest. De mensen uit Haarlem en Omstreken.

Op zo’n avond kun je tastbaar voelen, horen en zien welke veranderingen er in de GGZ gaande zijn. Die zijn veelomvattend en niet mis te verstaan.

De zomer is net begonnen en ik heb al zin in de herfst.

Hoe gek is dat?!